søndag 10. januar 2016

Reserveprinsesse Andersen

Alice Andersen er ei innadvendt jente som liker seg best utenfor rampelyset. Det verste hun vet er å få oppmerksomhet. På skoleavslutningen skal klassen spille "Prinsessen som ingen kunne målbinde", og Alice har skal være bakbena på en hest. Dette er hun veldig fornøyd med, for da har hun ingen replikker, og ingen ser henne.

I tillegg har Alice fått i oppgave å lære seg rollen til prinsessen, men det bekymrer henne ikke det minste. Helene, som har fått rollen, er aldri syk, og hun er veldig fornøyd med å ha fått rollen. Som alle skjønner så skjer det grusomme. Den pene og populære Helene faller og får hjernerystelse og Alice må hoppe inn og overta rollen. Hvordan skal det gå med henne da? Heldigvis er kameraten Iver også med i skuespillet. Iver betyr mer for Alice
enn hun vil innrømme.

Torun Lian har skrevet boken og Øyvind Torseter har illustrert den. Det er også kommet ut en bok tidligere om Alice, den heter "Alice Andersen". Dette er rett og slett to nydelige bøker som tar for seg et viktig tema. Det er faktisk ganske mange barn som trives utenfor rampelyset. De kan virke stille og sjenerte, men har det likevel helt fint. Vi må ikke på død og liv presse dem til å gjøre ting de ikke har lyst til å gjøre.

Jeg tenker at begge bøkene passer fint til høytlesing på småtrinnet.

Her kan du lese hva Nrkbok skriver om "Reserveprinsesse Andersen".

Torun Lian fikk "Brageprisen" 2015 for beste barnebok med denne boken. Øyvind Torseter har fått mange priser for sitt fantastiske arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar